Gistelen Abinet-sisäverkkojärjestelmälle patentti USA:ssa

Gistelen kehittämälle, innovatiiviselle Abinet-verkkojärjestelmälle on myönnetty patentti USA:n patentti- ja tavaramerkkiviraston toimesta. Abinet on sisäinen verkkoratkaisu, jota käytetään sähköisten ylioppilaskirjoitusten järjestämiseen jo yli 20 suomalaisessa lukioissa. Abinet on toimintavarma ja turvallinen järjestelmä, joka on tehty kestämään käytössä. Lisäksi se on erittäin helppo asentaa, ja hyvän käytettävyytensä ansiosta järjestelmän toiminnan sisäistää vaivattomasti ilman erityistä it-osaamista.
Abinet-ratkaisun käyttömahdollisuudet ovat laajat
Yksinkertaisen käytettävyyden, korkean toimintavarmuuden ja helpon liikuteltavuuden ansiosta Abinettiä on mahdollista käyttää tulevaisuudessa myös muissa käyttökohteissa. Verkkojärjestelmä onkin saatavissa täysin asiakkaan toiveiden mukaan räätälöitynä.”Esimerkiksi erilaiset videopelitapahtumat, liikuteltavat parakkitilat ja tulevaisuudessa sähköisesti toimitettavat vaalit ovat kohteita, joihin helposti asennettava sisäinen verkko on omiaan”, Gistelen myyntijohtaja Tapio Aro-Heinilä kertoo.
Patentti avaa uusia mahdollisuuksia
Patentinhakuprosessi USA:ssa ei ole helpoin mahdollinen, sillä standardit ovat tiukat ja hakemuksia tulee paljon. Noin 1,5 vuoden pituinen rupeama kantoi kuitenkin hedelmää, ja Abinet-innovaatio on nyt Yhdysvalloissa suojattu mahdollisten kopioiden varalta. Tulevaisuudessa patentti avaa Gistelelle mahdollisuuksia USA:n markkinoilla. Se on myös selvä merkki, että suomalaista innovaatio-osaamista arvostetaan Yhdysvalloissa myös Abinetin kohdalla.